Vann på avveie i Arendal

Det var nesten full sal da Norsk Vann og MEF innbød til debatt om «Vann på avveier» under Arendalsuka. I debattpanelet stilte (fra venstre) Gunn Marit Helgesen (KS), Grethe Helgås (NVE), Marit Holm Lønseth (Høyre), Julie Brodtkorb (MEF) Hege Haukeland Liadal (Arbeiderpartiet) og Toril Hofshagen (Norsk Vann).

– Ja, vi i Norsk Vann stilte opp i Arendalsuka for sjette gang for å få de viktige vanntemaene på den nasjonale dagsorden, forteller Toril Hofshagen.

– Sammen med Arendal Kommune delte vi ut 14 460 gjenbruksflasker med deilig kranvann, og vi hadde uten tvil den best besøkte stand under arrangementet. Og viktigst: Vi fikk snakket vannets sak med utrolig mange folk.

– Vi hadde også et eget arrangement i Arendal med ungdomspolitisk debatt om «Vann i Norge – vann i verden», der ungdomspolitikere fra de ni partiene på Stortinget debatterte en rekke dagsaktuelle temaer for vannbransjen og viste et flott engasjement. I tillegg hadde vi et spennende fellesarrangement med MEF (Maskinentreprenørenes Forbund) der tema var «Vann på avveie».

Arendalsuka har vokst til å bli et nasjonalt samlingspunkt der politikere og næringsliv møter media og publikum og vannbransjen benytter selvsagt anledningen til å fremme sine synspunkter og merkesaker.

Den nyutnevnte «vannminister» Ola Elvestuen (V) som i valgkampen lovet at han vil være «Norges klima-, vann- og miljøminister» var ikke tilstede i Arendal (bryllupsreise=gyldig grunn), men han har etter valget hatt møte med Norsk Vann om behovet for at Norge får en egen vanntjenestelov. I Arendal stilte statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet og ble utfordret av Norsk Vann på at et lovutvalg bør nedsettes ganske raskt.

Se flere aktuelle saker

Epilog etter Askøy: Drikkevann blir politikk først når det skifter farge

Statsråd Sylvi Listhaug instruerte forleden Mattilsynet om å sette i verk en kartlegging av drikkevannet i alle landets kommuner i samarbeid med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Støre: Vi må få en vannlov!

Midt i all publisitet omkring vannforurensing, sykdom og død i forbindelse med helsefarlig vann fra kommunens anlegg i Askøy, dukker partileder (og kanskje kommende statsminister?) Jonas Gahr Støre opp i beste sendetid på TV-nyhetene.

Vi må ha rent vann i kranen

I VG 8. juni 2019 slår redaktøren fast på lederplass: «Vi må ha rent vann i kranen»

Regjeringen vil benchmarke. Vil kommunene?

Milliarder av kroner verdt i drikkevann lekker ut av kommunale vannledningsnett i året. Hvor lenge skal vi godta at det er slik, spør Tore Larsen i MEF.

Rogaland får mer drikkevann

Mange kommuner leter etter drikkevann og reservevannkilder.

Ingen alvorlige snøsmeltingsvarsler fra NVE

Nå kommer nok varmen – men vi har tro på at vi skal slippe de store oversvømmelsene og flommene, mener Ingerborg Kleivane Krøgli i NVE.
Flere nyheter
Bla opp