Pipelife satser på Smartline i Europa

BD Smartline 2
Trond Skogseth og Pipelife ser spennende muligheter for «Smartline» -- som han mener er blant verdens fremste rørsystemer til innendørs avløp – utenfor hjemmemarkedet.

I fjor markerte Surnadalsbedriften Pipelife Norge 10-årsjubileum for lansering av det innovative systemet for innomhus avløp, Smartline. Etter at systemet nå har fått en ledende posisjon i det norske markedet, ønsker Pipelife at også rørleggere utenfor landets grenser skal få øynene opp for det unike, norske rørsystemet og satser nå langsiktig på Europa.

Trond Skogseth portrett

Trond Skogseth, Salgs- og markedsdirektør

– For Smartline er virkelig et 100 prosent norsk produkt, forklarer salgs- og markedsdirektør Trond Skogseth, som er tilbake i Pipelife etter å ha vært med på utviklingen av Smartline fra starten.

– Det er våre egne markedsfolk og produktutviklere som har drevet fram dette unike systemet, godt hjulpet av en referansegruppe av rørleggere og andre fagfolk som bisto oss med viktig brukerkunnskap i starten. Resultatet ble et komplett system for innendørs avløp for boliger og andre bygg. Et system som er i henhold til norsk og nordisk kvalitet – og som i tillegg er designa for helautomatisk produksjon og brukervennlighet for rørleggerne, sier Skogseth.

– I første fase av eksportsatsinga vår vil vi fokusere på for eksempel BeNeLux-landene, som allerede kjenner Smartline. Men vi ser selvsagt også de virkelig store markedene, Tyskland og Frankrike, som interessante – for det vi tør hevde er blant verdens fremste systemer i sitt slag. Vi må kanskje måtte tilpasse produkter og systemer for andre europeiske markeder, på grunn av lokale krav, håndverkskutymer og til og med behov for andre dimensjoner og deler. Men vi har stor tro på grunnelementene i Smartline-systemet og ser for oss at Smartline vil kunne bli et stadig viktigere eksportprodukt for oss i årene framover, sier Skogseth.

Hva vil kreves av dagens produksjonsutstyr for å kunne håndtere salgsøkningen dere håper på?
– Smartline-avdelinga vår ved fabrikken i Surnadal er blant de mest produksteknologisk avanserte i europeisk plastrørproduksjon, og med en gradvis utvikling av den automatiserte maskin- og formparken vår, skal vi godt kunne takle en betydelig økning i etterspørselen, sier Skogseth.

I dag får man lett inntrykk av at det er de avanserte, IT-baserte selskapene som skaper arbeidsplasser og vekst og fremgang for landet vårt. Pipelife er beviset på at man ikke trenger å sitte på Aker Brygge med en PC og studere aksjekursene for å gjøre suksess.

Smartline - offwhite, sort, krom

Smartline avløpssystem for boliger ble i sin tid utviklet i samarbeid med en referansegruppe med rørleggere. Nå ser Pipelife muligheter for at også flere europeiske rørleggere skal få gleden av det norskproduserte, innovative rørsystemet.

Gründeren av det som ble Mabo og i dag er Pipelife Norge, Martin Botten, dro for 50 år siden fra Nordmøre til Tyskland med en gammel lastebil. Han kom tilbake med en pent brukt ekstruder på lasteplanet – og dermed var starten på plastrørseventyret i Surnadal i gang.

Pipelife er i dag Norges klart største produsent og leverandør av plastrørsystemer og er en viktig del av Pipelife-konsernet, som er blant de største i Europa. Pipelife Norge har allerede en stor eksport av rørprodukter over store deler av verden. Hovedkontoret for selskapet ligger fortsatt i Surnadal, der også den største produksjonsenheten befinner seg – og en egen avdeling for forskning og utvikling.

I dag sysselsetter Pipelife i Norge rundt 230 ansatte og dermed er bedriften en viktig arbeidsgiver på alle sine tre fabrikksteder: Surnadal, Stathelle og Ringebu. Omsetningen ligger i dag godt over 1 milliard kroner og gjør Pipelife til en av de aller tyngste aktørene innen norsk VA.

Pipelife Norge AS

Smartline produseres i Surnadal, der Pipelife er selve hjørnestensbedriften som sysselsetter mer enn 230 medarbeidere ved sine tre fabrikker og salgskontorer i Norge.

Se flere aktuelle saker

Alle politiske partier prioriterer vann og avløp, men mest med fagre ord

OVAL har gjennom mange år arbeidet for å skape fortgang i den helt nødvendige fornyelsen av landets vann- og avløpsnett. Stabler med dokumenter, utredninger, analyser og planer er lagt på bordet for lokale og sentrale myndigheter, men så langt er det ikke mulig å se at den innsatsen som gjøres av VA-aktørene, gir noen bedring å snakke om.

Norsk Vanns nye sjef Thomas Bree: Ny mann i VA-sandekassa!

Den nye sjefen i Norsk Vann begynte i jobben i sommer. Om du ikke har registrert at det er en ny mann ved roret i organisasjonen, er det ifølge ham selv fordi han «skynder seg langsomt». Selv om det denne høsten har vært mange oppslag om VA- situasjonen i landet.

Folkehelseinstituttet: Blir vi syke av norsk drikkevann?

Ingen vet. Men om et års tid vil vi vite mye mer om hvor mange som blir magesyke av drikkevannet årlig i Norge. For nå er Folkehelseinstituttet i gang for første gang med en nasjonal spørreundersøkelse for å kartlegge antall tilfeller av forbigående magesyke med diaré og/eller oppkast forårsaket av drikkevannet.

Askøy-tannlegen bygde eget vannrenseanlegg

Om ikke det offentlige kan levere rent og trygt drikkevann, får vi skaffe oss det selv!

Hvor store er egentlig storbyens drikkevannslekkasjer?

Oslo VAV sikter mot en drikkevannslekkasje på 20% eller bedre i sine målsettinger. Det er et oppsiktsvekkende lavt lekkasjetall som de færreste kommuner er i nærheten av, og vi spør Lars Wermskog i Oslo vav hvordan man har tenkt å oppnå slike resultater ?

E.coli i barnehage: Flere tester drikkevannet etter Askøy

NRK fikk nylig utført en kontroll av drikkevannsflaskene i en barnehage. Åtte tilfeldige flasker ble testet og laboratoriet i selskapet Synlab i Porsgrunn fant både koliforme bakterier, kimtall og E.coli.
Flere nyheter
Bla opp