Arctic Entrepreneur 2019

Full messehall og 1673 fremmøtte deltakere - en ny rekord for Arctic-arrangementet. (Foto: Andrè Berger, AT.no)

22. januar åpnet MEF (Maskinentreprenørenes Forbund) sin årlige messe i utstillingshallen på The Qube på Gardermoen.

MEF-sjef Julie Brodtkorp

MEF-sjef Julie Brodtkorb kunne by på flesk og duppe i pakt med Arctic-tradisjonene. (Foto: Andrè Berger, AT.no)

Arctic-messa er årets viktigste samlingspunkt for anleggs- og avfallsbransjen og i år møtte 1673 deltakere frem for å besøke de 113 stands som var satt opp i den fullstappede hallen og for å treffe bransje- venner og kolleger fra hele landet. I år ble arrangementet besøkt av 1673 deltakere (en ny rekord!) som i tillegg til selve utstillingen kunne følge foredrag og korte seminarer på ulike faglige tema. Arrangementet er delt i tre faglige deler: En Samferdselsdag, en til VA og bransje og en Sprengningsdag.

MEF er organisasjonen til mer enn 2000 medlemsbedrifter med i alt rundt 3000 arbeidstakere og en samlet omsetning på rundt 80 milliarder kroner.

– Det faglige innholdet i Arctic-arrangementet er selvsagt det overordnede for messa, men nesten like viktig er det sosiale som ligger i å møte kollegaer og venner. Hvor sterkt betydning det sosiale og tradisjonene ved messa er, fant jeg ut i fjor som ny og fersk MEF-sjef, forteller Julie Brodtkorb.

– Jeg tok sjansen på å forandre den tradisjonelle menyen for festarrangementet og droppet flesk og duppe som hovedrett. Det falt ikke i god jord og i år var flesk og duppe på plass igjen!

Se flere aktuelle saker

Epilog etter Askøy: Drikkevann blir politikk først når det skifter farge

Statsråd Sylvi Listhaug instruerte forleden Mattilsynet om å sette i verk en kartlegging av drikkevannet i alle landets kommuner i samarbeid med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Støre: Vi må få en vannlov!

Midt i all publisitet omkring vannforurensing, sykdom og død i forbindelse med helsefarlig vann fra kommunens anlegg i Askøy, dukker partileder (og kanskje kommende statsminister?) Jonas Gahr Støre opp i beste sendetid på TV-nyhetene.

Vi må ha rent vann i kranen

I VG 8. juni 2019 slår redaktøren fast på lederplass: «Vi må ha rent vann i kranen»

Regjeringen vil benchmarke. Vil kommunene?

Milliarder av kroner verdt i drikkevann lekker ut av kommunale vannledningsnett i året. Hvor lenge skal vi godta at det er slik, spør Tore Larsen i MEF.

Rogaland får mer drikkevann

Mange kommuner leter etter drikkevann og reservevannkilder.

Ingen alvorlige snøsmeltingsvarsler fra NVE

Nå kommer nok varmen – men vi har tro på at vi skal slippe de store oversvømmelsene og flommene, mener Ingerborg Kleivane Krøgli i NVE.
Flere nyheter
Bla opp